Google speră să îmbunătățească tratamentul cancerului la cap și gât cu ajutorul inteligenței artificiale


Divizia DeepMind a companiei Google face eforturi în a folosi mașini inteligente pentru scopuri medicale.
Acum, această inițiativă a lansat un proiect care ar putea crește viteza planurilor si tratamentelor radio-terapeutice medicale pentru cancer.

DeepMind și-a unit forțele cu Serviciile de Sănătate Națională din Regatul Unit pentru a analiza scanări de la 700 de pacienți cu cancer.

Ideea este că durează până la patru ore pentru medici să analizeze și să marcheze cu atenție zonele de la cap și de la gât care necesită tratament radio-terapic. Aceste zone conțin părți vitale ale organismului, iar medicii trebuie să se asigure că celulele sănătoase rămân neatinse.

Prin analiza acestor mostre, DeepMind speră să creeze o tehnică pentru a reduce timpul de marcare a acestor zone care necesită tratament, de la patru la o singură oră. Tehnologia nu speră la realizarea unui proces automat, medicii făcând parte din acest proces în continuare, dar această marcare a zonelor o să fie considerabil mai rapidă, lăsând mai mult timp la dispoziție medicilor să aibă grijă de pacienți.
DeepMind intenționează de asemenea să folosească datele pentru a realiza cercetări și în depistarea cancerelor din alte zone ale corpului.

Sursa: www.deepmind.com

No comments:

Post a Comment